Monday, November 14, 2011

Blog ini sudah bagaikan Diari Ku :)

Jangan terkejut kalau ini kali pertama ku membuat sebuah 'post' dalam bahasa melayu :). Tak tahu kenape tetapi ku ingin menggunakan bahasa negaraku sendiri. CHEWAH! Anak Malaysia xD

Jadi inilah entry blog ku yang akan ku bagaikan diari. 


Dear Diary, banyak sudah perkara yg telah berlaku. Dan aku telah berasa bahagia. Alim, bekas kekasih dan kawanku telah tercerai drpd ku sebab dia hanya di suruh untuk membuat ku mencintainya. Tetapi, Allah tidak menjodohkan kami berdua jadi buat 4 atau 5 bulan aku menunggu Alim tetapi dia tidak menerima ku tetapi hati ku telah berubah apabila buat kali kedua aku berjumpa dengan bekas rakan sekelas kakakku iaitu Emeer Asyraaf. 

Mesti kamu org yg tengah membaca blog aku ini yg tidak memuaskan terkejut apabila ku kata yg aku telah menjumpai nya buat kali kedua. Ya, sebab kali pertama aku menjumpa nya adalah setahun yg lalu, di restoran Madli. Aku rasa sewatu itu aku sedang bermain dengan telefonku dan dia jerit nama kakakku. Aku terpaksa lihat mukanya sebab dia memanggil kakakku dgn nama Aqasyah, nama belakang ku juga. Pada waktu itu, aku memang terpegun sebab rupa nya macam budak2 xD. Sangat comel!. Aku tidak menyukai nya masa itu sebab aku ada UPSR so tidak boleh bercinta2. 

Tahun ini aku telah berjumpa dgnnya sewaktu sukan tahunan. Memang aku yg berkenalan dgnnya dulu! Hey! jgn nak cakap aku ni kanji, sebab waktu itu aku memang nak jadi kawan dia! :)
So kami memang chat lama tapi takla lama sngt. Buat kali kedua kami chat dan terpaksa la aku meluahkan perasaanku. Kejap je kan aku cair? Dari situla kami rapat ckit je. 

Kalau awak ada add fb saya, dulu mesti ada status relationship saya in a relationship with EA. Tapi sekarang dah tukar sebab kehendak maknya. Walaupun saya sedih tetapi saya tetap bersyukur sebab dia tetap menyayangi saya. 

Back to Alim, saya berasa lega apabila saya mengaku yg saya menyayangi EA. Dia tidak percaya sampai nak berpegang tangan dan kata saya patut bersama dgn dia dan bukan EA. Waktu itu saya memang geram sangat sampai menamparnya. Selepas itu aku melarikan diri dan berasa amat lega. :D

Cuti sekolah sudah datang so apa yg aku patut buat? Bagi suggestion boys  and girl :)

OK BYE!

No comments: